MTLH:n Suomi100-juhlallisuudet Härmän Kylpylässä 7.12.2017   (Julkaistu: 13.12.2017)

  

Teksti: Esa Jokiaho, Kauhavan Aviisi

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry vietti Suomi 100 juhlaa Härmän Kylpylässä

Vaikka varsinaisen itsenäisyyspäivän juhlinta on jo takanapäin, Suomen 100 – vuotisjuhlavuoden tilaisuudet jatkuvat edelleen. Torstaina 7.12. Härmän Kylpylän Lakeussalissa vietettiin Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) ry:n Suomi-100 tilaisuutta.

Tervetulopuheessaan Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n hallituksen puheenjohtaja Sari Palmu toi esiin MTLH:n toimintaa.

– Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry järjestää tuettuja lomia STEA:n, eli entisen RAY:n, tuella lomakohteissa ympäri Suomea vuoden jokaisen viikon aikana. Tuetut lomat on tarkoitettu niille henkilöille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailla. Järjestämämme lomat ovat ryhmämuotoisia ja ne sisältävät ennalta suunniteltua ohjelmaa, jossa huomioidaan osallistujien tarpeet, toimintakyky ja muut erityispiirteet, Sari Palmu kertoi.

 

– Sosiaalista lomatoimintaa toteuttaa Suomessa viisi lomajärjestöä, joista runsaat 60 vuotta sitten perustettu MTLH on suurin. Meillä on tänäkin vuonna 570 lomaryhmää 42 kohteessa ympäri Suomen. Lomalaisilta kerätty palaute on ollut erinomaisen positiivista, mm. sellaiset asiat kuin: parasta irtiotto omasta arjesta, yhteinen aika perheen kanssa, valmis lomaohjelma, yhdessä tekeminen ja lomalla saatu vertaistuki, korostuvat palautteessa. Kaikkiaan peräti 97 prosenttia palautteen antaneista oli sitä mieltä, että loma oli hyvin tai erittäin hyvin vastannut odotuksia, Palmu jatkoi.

– MTLH tekee todella paljon yhteistyötä Härmän Kuntokeskuksen kanssa, meiltä on usein ryhmiä täällä ja saatu palaute on aina ollut erittäin positiivista.

 

Juhlapuheessaan Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Mika Piiroinen toi esiin puheessaan sen, mikä merkitys yleisellä asevelvollisuudella on maamme turvaamisessa.

 

– Yleinen asevelvollisuus on tulevaisuudessakin paras nähtävissä oleva keino järjestää Suomen puolustus uskottavalla ja samalla kustannustehokkaalla tavalla. Yleinen asevelvollisuus on myös hyvin demokraattinen, kaikkia asevelvollisia kohdellaan samalla tavalla taustoista riippumatta. Kutsunnat ovat myös keino, ehkä viimeinen, saada ote niihin syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin joiden elämän ensimmäiset 18 vuotta eivät ole sujuneet kovin hyvin, mm. näin totesi everstiluutnantti Piiroinen puheessaan.

 

Kakkukahvien ja puheiden lisäksi lakeussaliin kokoontunut yleisö sai nauttia kapellimestari Paavo Mularin johtaman Ylihärmän puhallinorkesterin musiikkista ja solistien Eija Korven ja Pekka Kelton laulusta.


« Takaisin